Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!

A különböző városi ártalmak miatt a nagyvárosokban élő kutyák ellenállóképessége nagyban lecsökkenhet, míg a kutyák kórokozói jelentősen feldúsulhatnak, felerősödhetnek. A városi kutyák védekezőképességét jól összehangolt oltási programmal lehet elősegíteni.

A kutyákat csak a veszettség vírusa ellen kötelező oltani, mivel a veszettség az emberre nézve is súlyos veszélyt jelent. Jogszabály szerint az első veszettség elleni oltást a kutya 4 hónapos koráig, a másodikat ezt követően 6 hónapon bekül kell megkapnia. Ez követően a kutyáknak évente egyszer kell kötelezően veszettség oltást kapniuk. A kutyákra nézve különösen veszélyes egyéb kórokozók ellen a védőoltás nem kötelező, de orvosilag igen ajánlott és indokolt.

A kölyökkutyákat 6 hetes korukig az anyjuktól kapott ellenanyagok védik a különféle kórokozók ellen. Ezt követően kell kialakítani a kölyökkutyák saját immunitását egy megfelelő oltási programmal. A védőoltásokban elölt vagy gyengített kórokozók vannak, melyek legyőzése a szervezetben megbetegedés nélkül végbemegy. Az oltás után 10-12 nap alatt alakul ki egy gyenge védelem a szervezetben az adott kórokozó ellen. Megbízható, erős védelem csak többször ismételt védőoltással érhető el. A kölykök immunrendszerét még a gyengített kórokozók legyőzése is kissé megviselheti, ezért a védőoltást csak egészséges állatnak szabad adni. Így az oltás megfelelő hatékonyságának eléréséhez nélkülözhetetlen a rendszeres féregűzés, bolhaűzés és megfelelő táplálás.

Kutyák oltási és féregtelenítő programja:

- 2 hetes kor : Féreghajtó
- 4 hetes kor : Féreghajtó
- 6 hetes kor : Parvovirus elleni oltás + Féreghajtó
- 8 hetes kor : Parvovirus elleni oltás + Féreghajtó
- 10 hetes kor : Kombinált oltás (szopornyica, leptospirozis, kennel köhögés, rubarth-kór, parvovirus elleni védőoltás egyben)+ Féreghajtó
- 12 hetes kor : Kombinált ismétlő oltás
- 14 hetes kor: Veszettség elleni oltás + Féreghajtó
- 6 hónapos kor: Kombinált oltás + Féreghajtó
- 7 hónapos kor: Veszettség elleni ismétlő oltás + Féreghajtás
- 1 éves kor felett évente: Veszettség elleni oltás + Kombinált oltás + Féregtelenítés

Egyéb védőoltások:

Lyme-kór elleni védőoltás

   61e095126f1e5d05af93fb6fdc9bd62d

 

 

 

 

 

 

Ingyenes szárazszem vizsgálat 2018!

A betegségről bővebben olvashat ide kattintva.

Bejelentkezés:

 +36 30 962 7139 (rendelési időben)

info@fehervariallatorvos.hu