Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!
Széchenyi 2020

fogvizsg


Hozza el kutyáját ingyenes fogászati vizsgálatra és vigye haza a Pedigree ajándékát, egy csomag DentaStixet!

Az akció 2015. április 1-30-ig érvényes!

Miért is fontos egy fogászati vizsgálat?

 Előfordulhat, hogy kutyája nem váltotta le szabályosan a tejfogait (ez főleg kis méretű fajtákra vonatkozik, pl. yorkie) és így kialakulhat dupla fogsor is. Ez a maradandó fogakat károsítja és megakadályozza, hogy normális helyeződésbe kerüljenek. A dupla fogsorba előszeretettel ülnek be az ételmaradékok és a baktériumok, folyamatos gyulladást tartanak fent.

A kutyák továbbá hajlamosak a fogkőképződésre. Mi is a fogkő, és mit okozhat?

 A fogkő a kutyák és macskák fogain kialakuló baktérium kolónia, amibe kálcium is rakódik. Ettől lesz kellemetlen lehellete, szájszaga Kedvencének.

Ahogy a fogkő növekszik az íny alá beterjed és fellazítja a fog és íny közötti kapcsolatot, ami a fogat védelmezi. A fogkőben található baktériumok beszaprodva megtámadják a fog állományát, foggyökértályogot okozhatnak, ami a fogak elvesztéséhez vezet. Mindez meglehetősen fájdalmas, emiatt az állatok nem szívesen esznek, kedvetlenné válnak.
A kialakult foggyökértályog pofaüreg gyulladást, sipolyokat eredményezhet. Egy tályog egyben gócpont is a szervezetben, mivel az immunrendszer nem tudja hatékonyan elérni itt a baktériumokat a gyenge vérellátás miatt.
A baktériumok a vérbe kerülve veseinfarktust, szívbelhártyagyulladást okozhatnak, ami már életveszélyes állapot. Ezen okok miatt fontos a fogkő mielőbbi eltávolítása.

Rendelőnkben ultrahangos fogkő-eltávolítót használunk. Az állatokat a kezelés alatt mindig bódítani kell, hogy csökkentsük a stresszt. A beavatkozás körülbelül egy órát vesz igénybe, altatástól ébredésig. 

Bejelentkezés az ingyenes vizsgálathoz:

+36 30 962 7139 (rendelési időben elérhető, információ, vizsgálati és műtéti időpontok, kiszállás kérése)

+36 30 359 6194 (ügyeleti telefonszám, rendelési időn kívül is hívható)

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

vagy személyesen az Álltgyógyászati Központban!

 

 

   b3d439339d4981abd86cc9b5d2f57f63

SZAKIRÁNYÚ RENDELÉSEK

 

Nyitva vagyunk!

Rendelőnk jelenleg megváltozott nyitvatartással várja, időpontos rendszerben!

H-P: 9-12 és 16-19 óra között rendelés

Szombaton: ZÁRVA

Bejelentkezés, időpontfoglalás +36309627139 illetve info@fehervariallatorvos.hu