Sütésre felkészülni!
A sütőtök kiváló rostforrás, nem csak nekünk, de a kutyánknak is. Ha szeretsz főzőcskézni, adalékanyag és tartósítószermentes finomságot készíthetsz a hosszú őszi sétákhoz. Amíg tart a sütőtökszezon, érdemes kipróbálni az alábbi hihetetlenül bonyolult receptet. Nem csak konyhatündéreknek!
Hozzávalók:
- 1 bögre pépesített sült sütőtökpüré
- 2 és fél bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál fahéj (elhagyható)
Most következik a neheze:
Kapcsold be a sütőt 180 fokra. Turmixold össze a tojást, a fahéjat és a sütőtököt. Add hozzá a lisztet apránként, gyúrd egyneműre a tésztát. Nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és kiszúróformával készíts apró kekszeket. Tedd őket sütőpapírra és süsd kb. 25-30 percig, amíg aranybarna színük nem lesz. Közel teheted őket a tepsiben, nem fognak megnőni. Ha megsültek, zárd el a sütőt és résnyire nyitott ajtóval hagyd benn a kekszeket száradni. Másnapra finom ropogósak lesznek!
Íme a végeredmény: