Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!
Széchenyi 2020

5eec89d2fb2978a5c1ff09243951c3cbpRendelőnk idén is ivartalanítási akciót hirdet!

A párzási időszak már januárban megkezdődik, így március végére akár 4-8 kismacskával is gyarapodhat a család. Ha szeretné ezt megelőzni, jelentkezzen be időben ivartalanítási akciónkra!

Az akció időtartama: 2019. január 14. - február 28.


Tudnivalók a műtét körüli teendőkről

A cicát éhgyomorra kell hozni az előre megbeszélt időpontra a Fehérvári Állatgyógyászati Központba. Kérjük, a cicát saját, jól zárodó boxban hozza! A reggeli időpontnál még kaphat vacsorát, de a műtét előtt pár órával a vizet is el kell venni előle. Kijárós állatot érdemes éjszakára bezárni - akár a szállítódobozába -, mert előfordulhat, hogy a műtét napján nem találja a gazdi.

Az ivartalanítás alatt nem kell a váróban tartózkodni, a délutáni rendelés alatt, teljesen éber állapotban adjuk haza kedvencét. A beavatkozás végeztével hívni fogjuk a tulajdonost és ébredés után már haza is viheti a cicáját.

A műtét utáni napokban az állat legyen szem előtt! A tulajdonosnak, főleg az első héten naponta többször ellenőriznie kell a hasi seb állapotát. Benti cicák védőgallért kapnak. Amennyiben megoldható a kijárós cicákat is be kell zárni, mert kinti macskára tilos gallért helyezni! A szabadban egy galléros cica fennakadhat súlyosan meg is sérülhet.

KEDVEZMÉNYES ÁR:

  • Kandúr 7900 FT.
  • Nőstény 14900 Ft, vemhesség esetén plusz 3500 Ft.
FONTOS! Az akciós ár nem tartalmazza annak a költségét, ha a cica hozzányúl a varratokhoz és emiatt gyógykezelést igényel.

Az ivartalanításhoz időpontegyeztetés szükséges:

Bejelentkezni a + 36 30 962 7139-es telefonszámon lehet rendelési időben,

vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen,

vagy privát üzenetben a Facebookon a https://www.facebook.com/fehervariallatorvos/ linkre kattintva lehet.

74f8085d1c09c8a27a4088f8cf6014b7

Ivartalanítással kapcsolatos információk

Nőstény macska ivartalanítása:

Az ivartalanítást általában az ivarérettség elérése után, kb. 6 hónapos kortól végezzük. Rendelőnkben a nőstény macskák ivartalanítása műtéti körülmények között, teljes érzéstelenítésben történik.

Számunkra az a legfontosabb, hogy minden cicára oda tudjunk figyelni és biztosítsuk a legbiztonságosabb körülményeket. A cicákra ezért mindig két állatorvos figyel a műtét során, egy altatóorvos és az operáló orvos. Az ivartalanítás során a legkorszerűbb műszerekkel ellenőrizzük a légzést, a vérnyomást és a keringést. A beavatkozás után minden állat kap fajdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót. Az ivartalanítás során a nőstény macska petefészkeit ill. méhszarvait egy műtéti beavatkozással távolítjuk el. Fiatal, még nem ellett cicáknál csak a petefészkek kerülnek eltávolításra, míg többször ellett vagy jelenleg vemhes nőstényeknél a petefészekek mellett a méhet is eltávolítjuk.

A petefészkek ill. méhszarvak eltávolítása a hasfalon ejtett metszésen keresztül történik. Egészséges méhszarvaknál csak a petefészkeket vesszük ki, szükség esetén a méhszarvakat is eltávolítjuk. A hasfali sebet több rétegben zárjuk, a bőrvarratokat 10-14 nap elteltével távolítjuk el. A varratszedésig a műtéti seb nyalogatásának megakadályozására védőgallért használunk.

Kandúr macska ivartalanítása:

A kandúrok ivartalanítása mély bódításban történik, helyi érzéstelenítéssel. Az ivartalanítás során egy műtéti beavatkozással távolítjuk el a kandúr macska heréit. A herék műtéti eltávolítása a herezacskó előtt ejtett apró metszésen keresztül történik. Varratot nem helyezünk be, ezért varratszedés sincs.Védőgallér használatára nagyon ritkán van szükség. A kandúrok a beavatkozás után fájdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót kapnak.
Varratszedésre a műtét után 10-12 nappal később kell visszajönni, bejelentkezés ilyenkor már nem szükséges.

Az ivartalanításról fontosságáról és a műtétről bővebben IDE kattintva olvashat!

Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

   b3d439339d4981abd86cc9b5d2f57f63

SZAKIRÁNYÚ RENDELÉSEK

 

Rendelőnkben lehetőség van szakrendelésre bejelentkezni, ahol az adott területen képzett orvos foglalkozik Kedvencével!

Nyitva vagyunk!

Rendelőnk, további értesítésig,

változatlan nyitvatartási idővel üzemel!

Hétköznapokon 9-12 és 16-19 óra között,

szombaton 10-12 óráig!