Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!
Széchenyi 2020

5eec89d2fb2978a5c1ff09243951c3cbpRendelőnk idén is ivartalanítási akciót hirdet!

A párzási időszak már januárban megkezdődik, így március végére akár 4-8 kismacskával is gyarapodhat a család. Ha szeretné ezt megelőzni, jelentkezzen be időben ivartalanítási akciónkra!

Az akció időtartama: 2019. január 14. - február 28.


Tudnivalók a műtét körüli teendőkről

A cicát éhgyomorra kell hozni az előre megbeszélt időpontra a Fehérvári Állatgyógyászati Központba. Kérjük, a cicát saját, jól zárodó boxban hozza! A reggeli időpontnál még kaphat vacsorát, de a műtét előtt pár órával a vizet is el kell venni előle. Kijárós állatot érdemes éjszakára bezárni - akár a szállítódobozába -, mert előfordulhat, hogy a műtét napján nem találja a gazdi.

Az ivartalanítás alatt nem kell a váróban tartózkodni, a délutáni rendelés alatt, teljesen éber állapotban adjuk haza kedvencét. A beavatkozás végeztével hívni fogjuk a tulajdonost és ébredés után már haza is viheti a cicáját.

A műtét utáni napokban az állat legyen szem előtt! A tulajdonosnak, főleg az első héten naponta többször ellenőriznie kell a hasi seb állapotát. Benti cicák védőgallért kapnak. Amennyiben megoldható a kijárós cicákat is be kell zárni, mert kinti macskára tilos gallért helyezni! A szabadban egy galléros cica fennakadhat súlyosan meg is sérülhet.

KEDVEZMÉNYES ÁR:

  • Kandúr 7900 FT.
  • Nőstény 14900 Ft, vemhesség esetén plusz 3500 Ft.
FONTOS! Az akciós ár nem tartalmazza annak a költségét, ha a cica hozzányúl a varratokhoz és emiatt gyógykezelést igényel.

Az ivartalanításhoz időpontegyeztetés szükséges:

Bejelentkezni a + 36 30 962 7139-es telefonszámon lehet rendelési időben,

vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen,

vagy privát üzenetben a Facebookon a https://www.facebook.com/fehervariallatorvos/ linkre kattintva lehet.

74f8085d1c09c8a27a4088f8cf6014b7

Ivartalanítással kapcsolatos információk

Nőstény macska ivartalanítása:

Az ivartalanítást általában az ivarérettség elérése után, kb. 6 hónapos kortól végezzük. Rendelőnkben a nőstény macskák ivartalanítása műtéti körülmények között, teljes érzéstelenítésben történik.

Számunkra az a legfontosabb, hogy minden cicára oda tudjunk figyelni és biztosítsuk a legbiztonságosabb körülményeket. A cicákra ezért mindig két állatorvos figyel a műtét során, egy altatóorvos és az operáló orvos. Az ivartalanítás során a legkorszerűbb műszerekkel ellenőrizzük a légzést, a vérnyomást és a keringést. A beavatkozás után minden állat kap fajdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót. Az ivartalanítás során a nőstény macska petefészkeit ill. méhszarvait egy műtéti beavatkozással távolítjuk el. Fiatal, még nem ellett cicáknál csak a petefészkek kerülnek eltávolításra, míg többször ellett vagy jelenleg vemhes nőstényeknél a petefészekek mellett a méhet is eltávolítjuk.

A petefészkek ill. méhszarvak eltávolítása a hasfalon ejtett metszésen keresztül történik. Egészséges méhszarvaknál csak a petefészkeket vesszük ki, szükség esetén a méhszarvakat is eltávolítjuk. A hasfali sebet több rétegben zárjuk, a bőrvarratokat 10-14 nap elteltével távolítjuk el. A varratszedésig a műtéti seb nyalogatásának megakadályozására védőgallért használunk.

Kandúr macska ivartalanítása:

A kandúrok ivartalanítása mély bódításban történik, helyi érzéstelenítéssel. Az ivartalanítás során egy műtéti beavatkozással távolítjuk el a kandúr macska heréit. A herék műtéti eltávolítása a herezacskó előtt ejtett apró metszésen keresztül történik. Varratot nem helyezünk be, ezért varratszedés sincs.Védőgallér használatára nagyon ritkán van szükség. A kandúrok a beavatkozás után fájdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót kapnak.
Varratszedésre a műtét után 10-12 nappal később kell visszajönni, bejelentkezés ilyenkor már nem szükséges.

Az ivartalanításról fontosságáról és a műtétről bővebben IDE kattintva olvashat!

Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

   b3d439339d4981abd86cc9b5d2f57f63

SZAKIRÁNYÚ RENDELÉSEK

 

Nyitva vagyunk!

Rendelőnk jelenleg megváltozott nyitvatartással várja, időpontos rendszerben!

H-P: 9-12 és 16-19 óra között rendelés

Szombaton: ZÁRVA

Bejelentkezés, időpontfoglalás +36309627139 illetve info@fehervariallatorvos.hu