Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!
Széchenyi 2020

55cfc5020ac29633e0c5100b564a2e2cRendelőnk idén is macska-ivartalanítási akciót hirdet!

 
A párzási időszak már januárban megkezdődik, így március végére akár 4-8 kismacskával is gyarapodhat a család. Ha szeretné ezt megelőzni, jelentkezzen be időben!

 
Az akció időtartama: 2022. január 10. - 2022. március 11.



KEDVEZMÉNYES ÁR:

  • Kandúr 13500 FT.
  • Nőstény 22500 Ft, + gallér, 
    vemhesség esetén felár 5000 Ft.
FONTOS! Az akciós ár nem tartalmazza annak a költségét, ha a cica hozzányúl a varratokhoz és emiatt gyógykezelést igényel.

Az ivartalanításhoz időpontegyeztetés szükséges:

Bejelentkezni a + 36 30 962 7139-es telefonszámon lehet rendelési időben,

vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

FONTOS!

A cicát éhgyomorra kell hozni időpontra a Fehérvári Állatorvos Állatgyógyászati Központba. Előző nap még kaphat vacsorát, de a műtét előtt pár órával a vizet is el kell venni előle. Kijárós állatot érdemes éjszakára bezárni - akár a szállítódobozába -, mert előfordulhat, hogy a műtét napján nem találja a Gazdi. Kérjük, a cicát saját, jól zárodó boxban hozza!

Az ivartalanítás alatt nem kell a váróban tartózkodni, teljesen éber állapotban adjuk haza kedvencét. A beavatkozás után hívni fogjuk a tulajdonost. Igény szerint ébredés után vagy a délutáni rendelés alatt adjuk haza kórlappal őket.

A műtét utáni napokban az állat legyen szem előtt! A tulajdonosnak, főleg az első héten naponta többször ellenőriznie kell a hasi seb állapotát. Benti cicák védőgallért vagy ruhácskát kapnak. Amennyiben megoldható, a kijárós cicákat is be kell zárni, mert kinti macskára tilos gallért helyezni! A szabadban egy galléros cica fennakadhat súlyosan meg is sérülhet.

 

74f8085d1c09c8a27a4088f8cf6014b7

Ivartalanítással kapcsolatos információk

Nőstény macska ivartalanítása:

Az ivartalanítást általában az ivarérettség elérése után, kb. 6 hónapos kortól végezzük. Rendelőnkben a nőstény macskák ivartalanítása műtéti körülmények között, teljes érzéstelenítésben történik.

Számunkra az a legfontosabb, hogy minden cicára oda tudjunk figyelni és biztosítsuk a legbiztonságosabb körülményeket. A cicákra ezért mindig két állatorvos figyel a műtét során, egy altatóorvos és az operáló orvos. Az ivartalanítás során a legkorszerűbb műszerekkel ellenőrizzük a légzést, a vérnyomást és a keringést. A beavatkozás után minden állat kap fajdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót. Az ivartalanítás során a nőstény macska petefészkeit ill. méhszarvait egy műtéti beavatkozással távolítjuk el. Fiatal, még nem ellett cicáknál csak a petefészkek kerülnek eltávolításra, míg többször ellett vagy jelenleg vemhes nőstényeknél a petefészekek mellett a méhet is eltávolítjuk.

A petefészkek ill. méhszarvak eltávolítása a hasfalon ejtett metszésen keresztül történik. Egészséges méhszarvaknál csak a petefészkeket vesszük ki, szükség esetén a méhszarvakat is eltávolítjuk. A hasfali sebet több rétegben zárjuk, a bőrvarratokat 10-14 nap elteltével távolítjuk el. A varratszedésig a műtéti seb nyalogatásának megakadályozására védőgallért használunk.

Kandúr macska ivartalanítása:

A kandúrok ivartalanítása mély bódításban történik, helyi érzéstelenítéssel. Az ivartalanítás során egy műtéti beavatkozással távolítjuk el a kandúr macska heréit. A herék műtéti eltávolítása a herezacskó előtt ejtett apró metszésen keresztül történik. Varratot nem helyezünk be, ezért varratszedés sincs.Védőgallér használatára nagyon ritkán van szükség. A kandúrok a beavatkozás után fájdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót kapnak.
Varratszedésre a műtét után 10-12 nappal később kell visszajönni, bejelentkezés ilyenkor már nem szükséges.

Az ivartalanításról fontosságáról és a műtétről bővebben IDE kattintva olvashat!

Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

   b3d439339d4981abd86cc9b5d2f57f63

SZAKIRÁNYÚ RENDELÉSEK

 

Nyitva vagyunk!

Rendelőnk a jelenlegi nyitvatartással várja, időpontos rendszerben!

H-P: 9-13 és 14-18 óra között 

Hétvégén: ZÁRVA

Bejelentkezés, időpontfoglalás +36309627139 illetve kutyadokik@gmail.com