Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!
Széchenyi 2020

A különböző városi ártalmak miatt a nagyvárosokban élő kutyák ellenállóképessége nagyban lecsökkenhet, míg a kutyák kórokozói jelentősen feldúsulhatnak, felerősödhetnek. A városi kutyák védekezőképességét jól összehangolt oltási programmal lehet elősegíteni.


A kutyákat csak a veszettség vírusa ellen kötelező oltani, mivel a veszettség az emberre nézve is súlyos veszélyt jelent. Jogszabály szerint az első veszettség elleni oltást a kutya 4 hónapos koráig, a másodikat ezt követően 6 hónapon beüül kell megkapnia. Ez követően a kutyáknak évente egyszer kell kötelezően veszettség oltást kapniuk. A kutyákra nézve különösen veszélyes egyéb kórokozók ellen a védőoltás nem kötelező, de orvosilag igen ajánlott és indokolt.

A kölyökkutyákat 6 hetes korukig az anyjuktól kapott ellenanyagok védik a különféle kórokozók ellen. Ezt követően kell kialakítani a kölyökkutyák saját immunitását egy megfelelő oltási programmal. A védőoltásokban elölt vagy gyengített kórokozók vannak, melyek legyőzése a szervezetben megbetegedés nélkül végbemegy. Az oltás után 10-12 nap alatt alakul ki egy gyenge védelem a szervezetben az adott kórokozó ellen. Megbízható, erős védelem csak többször ismételt védőoltással érhető el. A kölykök immunrendszerét még a gyengített kórokozók legyőzése is kissé megviselheti, ezért a védőoltást csak egészséges állatnak szabad adni. Így az oltás megfelelő hatékonyságának eléréséhez nélkülözhetetlen a rendszeres féregűzés, bolhaűzés és megfelelő táplálás.

5cd51c47ab12270d614e632922d1e20c

Kutyák oltási és féregtelenítő programja:

 2 hetes kor: féreghajtó
 4 hetes kor: féreghajtó
 6 hetes kor: Parvovirus elleni oltás + féreghajtó
 8 hetes kor: Parvovirus elleni oltás + féreghajtó
10 hetes kor: Kombinált oltás (szopornyica, leptospirozis, kennel köhögés, rubarth-kór, parvovirus elleni védőoltás egyben) + féreghajtó
12 hetes kor: Kombinált ismétlő oltás
14 hetes kor: Veszettség elleni oltás + féreghajtó
6 hónapos kor: Kombinált oltás + féreghajtó
7 hónapos kor: Veszettség elleni ismétlő oltás + féreghajtó
1 éves kor felett évente: Veszettség elleni oltás + Kombinált oltás + féregtelenítés

Egyéb védőoltások:

Lyme-kór elleni védőoltás

 

   b3d439339d4981abd86cc9b5d2f57f63

SZAKIRÁNYÚ RENDELÉSEK

 

Nyitva vagyunk!

Rendelőnk a jelenlegi nyitvatartással várja, időpontos rendszerben!

H-P: 9-13 és 14-18 óra között 

Hétvégén: ZÁRVA

Bejelentkezés, időpontfoglalás +36309627139 illetve kutyadokik@gmail.com