Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!
Széchenyi 2020

Nőstény macskák

Rendelőnkben a nőstény macskák ivartalanítása műtéti körülmények között, teljes érzéstelenítésben történik.

Számunkra az a legfontosabb, hogy minden cicára oda tudjunk figyelni és biztosítsuk a legbiztonságosabb körülményeket. A cicákra ezért mindig két állatorvos figyel a műtét során, egy altatóorvos és az operáló orvos. Az ivartalanítás során a legkorszerűbb műszerekkel ellenőrizzük a légzést, a vérnyomást és a keringést. A beavatkozás után minden állat kap fajdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót.

Fiatal, még nem ellett cicáknál csak a petefészkek kerülnek eltávolításra, míg többször ellett vagy jelenleg vemhes nőstényeknél a petefészekek mellett a méhet is eltávolítjuk.

Kandúrok

Kandúrok ivartalanítása mély bódításban történik, helyi érzéstelenítéssel. Varratot nem helyezünk be, ezért varratszedés sincs. Védőgallér használatára nagyon ritkán van szükség. A kandúrok a beavatkozás után fájdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót kapnak.

Műtét körüli tennivalók

A cicákat éhgyomorra kell hozni az előre megbeszélt időpontra. A reggeli időpontnál még kaphat vacsorát, de a műtét előtt pár órával a vizet is el kell venni előle. Kijárós állatokat érdemes éjszakára bezárni, akár a szállítódobozba..

A műtét alatt nem kell a váróban tartózkodni, ébredés után telefonon jelezzük a Tulajdonosnak, hogy jöhet a Kedvencéért

A műtét utáni napokban az állat legyen szem előtt! A Tulajdonosnak, főleg az első héten naponta többször ellenőriznie kell a hasi seb állapotát. Ha a varratokat kikezdi a cica, sajnos be kell zárni pár napra lakásba vagy garázsba és védőgallért kell felhelyezni.

Varratszedésre a műtét után 10-12 nappal később kell visszajönni, bejelentkezés ilyenkor már nem szükséges.

További kérdéseire is szívesen válaszolunk!

   b3d439339d4981abd86cc9b5d2f57f63

SZAKIRÁNYÚ RENDELÉSEK

 

Rendelőnkben lehetőség van szakrendelésre bejelentkezni, ahol az adott területen képzett orvos foglalkozik Kedvencével!

Nyitva vagyunk!

Rendelőnk, további értesítésig,

változatlan nyitvatartási idővel üzemel!

Hétköznapokon 9-12 és 16-19 óra között,

szombaton 10-12 óráig!