Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!

Nőstény macskák

Rendelőnkben a nőstény macskák ivartalanítása műtéti körülmények között, teljes érzéstelenítésben történik.

Számunkra az a legfontosabb, hogy minden cicára oda tudjunk figyelni és biztosítsuk a legbiztonságosabb körülményeket. A cicákra ezért mindig két állatorvos figyel a műtét során, egy altatóorvos és az operáló orvos. Az ivartalanítás során a legkorszerűbb műszerekkel ellenőrizzük a légzést, a vérnyomást és a keringést. A beavatkozás után minden állat kap fajdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót.

Fiatal, még nem ellett cicáknál csak a petefészkek kerülnek eltávolításra, míg többször ellett vagy jelenleg vemhes nőstényeknél a petefészekek mellett a méhet is eltávolítjuk.

Kandúrok

Kandúrok ivartalanítása mély bódításban történik, helyi érzéstelenítéssel. Varratot nem helyezünk be, ezért varratszedés sincs. Védőgallér használatára nagyon ritkán van szükség. A kandúrok a beavatkozás után fájdalomcsillapítót és antibiotikum injekciót kapnak.

Műtét körüli tennivalók

A cicákat éhgyomorra kell hozni az előre megbeszélt időpontra. A reggeli időpontnál még kaphat vacsorát, de a műtét előtt pár órával a vizet is el kell venni előle. Kijárós állatokat érdemes éjszakára bezárni, akár a szállítódobozba..

A műtét alatt nem kell a váróban tartózkodni, ébredés után telefonon jelezzük a Tulajdonosnak, hogy jöhet a Kedvencéért

A műtét utáni napokban az állat legyen szem előtt! A Tulajdonosnak, főleg az első héten naponta többször ellenőriznie kell a hasi seb állapotát. Ha a varratokat kikezdi a cica, sajnos be kell zárni pár napra lakásba vagy garázsba és védőgallért kell felhelyezni.

Varratszedésre a műtét után 10-12 nappal később kell visszajönni, bejelentkezés ilyenkor már nem szükséges.

További kérdéseire is szívesen válaszolunk!

   c68857239607f7442f4ec4bad9b30fd1é

Macska ivartalanítási AKCIÓ 2019!

A kedvezmény részleteiről bővebben olvashat IDE kattintva.

Bejelentkezés:

 +36 30 962 7139 (rendelési időben)

info@fehervariallatorvos.hu