Fehérvári Állatorvos

Állatgyógyászati Központ

Egy jó hely kedvenceinek!

Nőstény nyulak ivartalanításának több oka is lehet:

Nem kívánt szaporulat kivédése
A nyúlfélék nagyon szapora állatok. Néhány hónaposan már ivarérettek, a nőstények szinte egész évben ivarzásra képesek, évente több almot is lerakhatnak, egy alomban fajtától függően több fióka is lehet.

Gyógyítási céllal
Méhgyulladás vagy más méhrendellenesség illetve kóros petefészekelváltozás esetén terápiás céllal szükséges az ivartalanítást elvégezni.

Nőstény nyulak ivartalanításával kapcsolatos tudnivalók:
Az ivartalanítást általában ivarérettség után, kb. 4 hónapos kortól szokás elvégezni. A hasi műtétet altatásban végezzük. A nyúlfélék anatómiai okokból nem tudnak hányni, így koplaltatás nem szükséges a műtét előtt. A hasfali metszést rétegesen zárjuk, a bőrvarratokat egy hét elteltével távolítjuk el. A varratszedésig a műtéti seb nyalogatását védőgallérral akadályozhatjuk meg.

Bak nyulak ivartalanítása

- Nem kívánt szaporulat kivédése

- Agresszív viselkedés a társakkal
A hím nyulak másik hímmel összezárva sokszor marakodnak egymással. Talán ez a leggyakoribb ok, amiért a Tulajdonosok kérik a műtétet.

- Az ivartalanítással kapcsolatban a tulajdonosoknak érdemes tudnia:
Az ivartalanítás altatásban történik. A nyúlfélék anatómiai okokból nem tudnak hányni, így koplaltatás nem szükséges a műtét előtt. A műtét során a heréket távolítjuk el.

   c68857239607f7442f4ec4bad9b30fd1é

Macska ivartalanítási AKCIÓ 2019!

A kedvezmény részleteiről bővebben olvashat IDE kattintva.

Bejelentkezés:

 +36 30 962 7139 (rendelési időben)

info@fehervariallatorvos.hu